When The Going Gets Tough…

± 4 minuten leestijd

Wanneer je moet, dan moet je gaan. In ons geval is dat naar onze douche-unit die buiten staat. In de zomer geen probleem, in de winter íets minder leuk. Denk aan kou ernaar toe, kou tijdens en kou op de terugweg. Daar is de dikste badjas moeilijk tegen bestand.

Welcome to the life van een klusser die op zijn klusproject woont.

Dag sanibroyeur!

Ons pand werd de afgelopen 2 jaar ‘versierd’ met een afvoerbuis omdat de wc in de douche-unit functioneerde met een sanibroyeur. Inderdaad, functioneerDE. Want die tijd is voorbij. Vorige zomer moest Robbin middenin de tijd waarin we het dak legden, de sanibroyeur al eens uit elkaar halen omdat hij ermee was gestopt (nee, dat is niet smakelijk). Het was fijn dat we op deze manier toch een werkende troon hadden, maar mooi en praktisch was het niet.

Nieuwe afvoer

In de geul die we hadden gegraven langs het pand, ligt nu een fonkelnieuwe afvoerbuis van achter naar voor. Er zitten gaten in de muur met buizen het pand in zodat bv. de keuken hier later op aangesloten kan worden. Onze huidige woonruimte wordt ooit ook opgeknapt en veranderd dus ook voor dit deel ligt er een rioolbuis klaar in de geul. En zo kon mooi de afvoer van de wc in de douche-unit aangesloten worden op deze nieuwe buis.

Ramen plaatsen

De buizen die we eerst gebruikten, zijn nu weggehaald en het ziet er meteen een stuk gezelliger uit. Daarnaast ook praktisch fijn, want samen met Jaap (aannemer) ging Robbin mallen maken voor de nieuwe ramen die we laten maken. En de buis liep voor de ramen langs. Nu kunnen we er makkelijk bij, ook als we straks de ramen gaan demonteren en stelkozijnen gaan plaatsen. Het bedrijf die onze ramen gaat maken heeft ook de ramen van het kerkje in Edam gemaakt (lees hier).

What’s next?

De kerkzaal is bijna helemaal leeg en klaar voor de laatste 2 kuub zand. Daarna kan het vlechten van de stalen matten beginnen. En we zijn steeds in overleg met het ramenbedrijf wat de ramen maakt zodat die klus aan het einde van de herfst kan plaats vinden.

Al met al weer een hoop om mee bezig te zijn. We neuzen nu ook rond naar een mooie vakantiebestemming. Na 2 jaar niet, vinden we dat we wel even een break hebben verdiend :-). 

Camping B&B tips?

Iemand nog (camping/B&B)tips voor Slovenië met een 6-jarige die niet van wandelen houdt? Of andere leuke vakantie tips die met de auto bereikbaar zijn? We horen ze graag.

Leuk dat je ons volgt en onze BLOG leest. We genieten enorm van de reacties en het meedenken. Bedankt daarvoor!

Liefs Anneke

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
2 Reactie's
  • Aartje Dekker
    Geplaatst op 06:14h, 24 mei Beantwoorden

    Super gedaan weer. Echt onder de indruk wat jullie allemaal presteren. Mijn diepe respect!

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve