Workin’ 9 to 5

± 5 minuten leestijd

Het is even een tijdje geleden dat er een BLOG is verschenen. Maar zoals je misschien op onze Socials hebt gezien, posten we daar wel weer met regelmaat. En dat heeft een reden. En daar vertellen we je allemaal over in deze nieuwste BLOG. Leuk dat je hem na al die tijd, toch nog leest!

Meerjarenproject

Toen we ons pand kochten, wisten we dat we veel zelf wilden doen én dat deze klus lang zou gaan duren. We hebben grof geschat op 5 jaar voor de woning zelf en nog 5 jaar voor de tuin, garage/schuur en de huidige woonruimte. Maar als je dan aan het klussen bent, kom je erachter hoeveel tijd er nòg meer in gaat zitten, puur door tegenvallers. Omdat je met zo’n lang project niet in een sociale kluizenaar wilt veranderen, nemen die activiteiten uiteindelijk toch ook een hap uit je klustijd. Maar ja, komt het dan ooit af voordat Vieve uit huis gaat 😐 ?

Drastische keuze

In oktober zagen we een aflevering (S19E2) van ‘ De grote verbouwing UK’ op televisie. (Fantastisch programma, wij zijn helemaal fan!) In die aflevering werd het huis zelf gebouwd door een timmerman. Deze man heeft 2x voor een langere periode verlof genomen van zijn werk en aan het pand geklust en daarna was het af. Bizar wat hij in die tijd voor werk heeft verzet! (Nou heeft hij ook wel echt lange dagen gemaakt en volgens mij zijn sociale leven behoorlijk op pauze gezet) Maar echt super tof om te zien met hoeveel aandacht voor detail hij het huis heeft gebouwd. Aanrader om deze aflevering te kijken.

Deze aflevering zaaide een idee bij ons, waar we veel over hebben nagedacht, gepraat en gerekend.

Credit: Channel 4 / Stef Kerstall

Credit: Channel 4 / Stef Kerstall

Baan opgezegd

En de uitslag van al dat denken, praten en rekenen is dat Robbin zijn baan heeft opgezegd! Sinds mei is hij fulltime thuis en klust hij aan het huis. Daarnaast werkt hij ook nog voor ons eigen bedrijf Laroid en CollageBehang.nl. (Dat moet je zeker ff gaan checken, hij maakt heel tof behang en kan op grafisch vlak ook veel voor je betekenen) Dus daarom zie je de laatste tijd op onze Socials zoveel voorbij komen; er wordt ook veel werk verzet.

Toekomst

De planning voor de komende maanden bevat het maken van de stelkozijnen voor de nieuwe ramen, het maken van de wandafwerking bij die kozijnen, het isoleren en plaatsen van voorzetwanden en de aanleg van elektra, waterleidingen en het luchtafvoersysteem zodat daarna de badkamer verder afgemaakt kan worden. Dit in soms willekeurige volgorde en soms komt er iets tussendoor. Zoals houtwormen in je dak. Maar daarover later meer.

Leuk dat je hebt gelezen, volg ons zeker op onze Socials!

Liefs Anneke

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
1 Reactie
  • Aartje Dekker
    Geplaatst op 22:41h, 26 juni Beantwoorden

    Jullie zijn creatieve doorzetters! Veel succes…het wordt uiteindelijk vast prachtig.

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve