The Floor Is Lava!

± 5 minuten leestijd

Zo, de hele zomerperiode komt aan een eind. We hebben een heerlijke vakantie gehad in Frankrijk, even ertussenuit. Maar meneer de Vries verveelde zich al snel en ging liever weer naar huis om te klussen, hahaha #dedication. In deze BLOG lees je niet over de vakantie, maar over de grote klus die we voor en nu na de vakantie hebben voltooid. Dus voetjes in de lucht en lees gezellig mee.

Stalen netten

De hele zaal lag voor de zomer vol met stalen netten en stalen pinnen. En al die netten moet je aan elkaar vastbinden, en stevig ook. Je wilt niet dat er per ongeluk een stalen net losgaat tijdens het storten. Dan is de stevigheid van je vloer meteen verminderd. Dus dat waren uren van ijzerdraadjes vastdraaien aan elkaar. Robbin heeft er nog zere kuiten van 😉
De laatste klusjes aan de vloer zijn in de afgelopen weken afgerond. De afvoerbuizen zijn verlengd, zodat die uitsteken boven de vloer en alle zeilen langs de wanden vastgemaakt zodat er een kuip van zeil is ontstaan.

Storten

Afgelopen dinsdag was het dan zover! Om 07.00 werd de pomp met slang afgeleverd en om 07.30 zou de betonwagen er zijn. Een aantal mannen(o.a. Opa Timmers) waren opgetrommeld om te helpen met deze klus. (Dank voor de hulp én het vroege opstaan) En toen konden ze aan de slag. Het beton was wat natter dan verwacht, daardoor ging het aanharken veel gemakkelijker en hadden we handen over. Rond 09.30 was uiteindelijk de hele zaal gevuld met beton. 
 
Toen Robbin een uurtje later keek, stonden de eerste sporen al in het beton. De kat was stiekem de zaal ingevlucht, hahaha. Zo kwam Robbin erachter dat het al vrij snel hard was geworden. Nu is het zaak om de bovenkant steeds nat te houden zodat het beton gelijkmatig opdroogt. Maar wat ik nooit had beseft, was dat er zo’n warmte van het beton afkomt. Op woensdag was het mijn beurt om de vloer te sproeien en ik moest mijn bril afzetten omdat die helemaal besloeg van de hitte. 
 
Nu zijn we een paar dagen verder en is de warmte minder geworden en hoeft het sproeien minder frequent. Ergens volgende week kunnen we verwachten dat de vloer droog is. Hopelijk gaat de voorspelde regen daar niet al te veel invloed op uitoefenen.
 

Hoe nu verder?

Maar echt hè, WE HEBBEN EINDELIJK WEER EEN VLOER!!! We hebben 1,5 jaar in een zandbak geleefd. De zaal was daardoor vaak vochtig. We hopen dat dat deze winter anders is, zeker als we de kachel weer terugzetten. En jongens; we kunnen weer een feestje geven! Hahaha. Eindelijk genoeg ruimte om al onze vrienden en familie uit te nodigen voor onze verjaardagen.
 
De volgende stap is de vloer voorin isoleren, vloer storten met deels vloerverwarming, de badkamer en wc muren gaan neerzetten en dan die ruimtes afmaken. En ondertussen zijn we bezig met de ramen. Dat gaat iets moeizamer dan gehoopt. Maar we houden vol!
 
To be continued!
 
Tot snel,
liefs Anneke

Dank aan onze hulp: Jaap, Arend, Jelle, Jasper, Opa T. 
1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
1 Reactie
  • Jan
    Geplaatst op 06:22h, 24 september Beantwoorden

    Super fijn
    We komen snel kijken

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve