Life As It Is

± 4 minuten leestijd

Het is weer tijd voor een nieuwe BLOG. Maar waar te beginnen? We hebben een hoop gedaan en tegelijkertijd gewoon het leven geleefd. Dus deze BLOG is vooral even een update wat we de afgelopen weken hebben gedaan zodat jullie weer helemaal bij zijn in het reilen en zeilen van onze kerk naar woonhuis 🙂

Kilometers beton

In de vorige BLOG vertelde ik dat we verder zouden gaan in de kerkzaal. Robbin heeft de hele kerkzaal vloer vol gestort met de resterende kuub zand en daarna geëgaliseerd. En toen werden de stalen matten geleverd. Samen met mijn schoonvader hebben we de eerste matten neergelegd en vastgemaakt. Ondertussen zijn we nu over de helft. Het vlechten is een flinke klus, maar we hopen klaar te zijn als we op vakantie gaan. Kan daarna het beton gestort worden, yes! Ein-de-lijk na 1,5 jaar weer een vloer in de zaal.

Gekmakende mallen

Robbin is ook bezig geweest met het maken van mallen voor de nieuwe kerkramen. Het ontwerp wordt eenvoudiger dan dat het nu is (minder vakjes = makkelijker zemen). De ronding in het raam is de grootste uitdaging en gelukkig hebben we een bedrijf gevonden die die uitdaging aangaat én er ervaring in heeft.

Door de jaren heen is het pand verzakt en is ook zichtbaar bij de ramen dat de originele vorm niet helemaal meer is zoals ‘tie was. Uiteindelijk heeft Robbin samen met aannemer Jaap voor elk raam een mal moeten maken. Geen enkel raam was hetzelfde. Deze mallen hebben we achtergelaten bij het feestje van Suzan in Doornspijk en het bedrijf heeft de mallen hier weer opgehaald. Twee vliegen in één klap, want ‘even’ heen en weer naar Zwolle is ook zo wat. Nu zijn zij de tekeningen aan het voorbereiden en als het goed is zijn die binnen vlak voor de bouwvak.

Life

Daarnaast hebben we meegedaan aan de tuintjesmarkt en heeft vooral Vieve veel verkocht. Een groot deel van de plantjes is nu verkocht, maar er staan alweer nieuwe plantjes klaar om verkocht te worden.

En we hebben eindelijk Vieve haar kinderfeestje gehouden. Die stond nog op de planning, we hebben gewacht op het mooie weer. Samen met haar vriendjes en vriendinnetjes hebben we een picknick klaargemaakt en zijn we via een bingo speurtocht naar het Beverbos gelopen om daar lekker alles op te eten en te spelen met elkaar.

Zo, nu zijn jullie weer even up to date. Veel plezier deze zomer als jullie op vakantie gaan en succes als je nog even moet doorwerken.

Veel liefs Anneke

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
1 Reactie
  • Tinie Hollemans
    Geplaatst op 21:40h, 20 juli Beantwoorden

    Fijne vakantie voor jullie! Ikhoop dat jullie het project even “ los” kunnen laten om zo tot ontspanning te komen! Liefs van oom Ies en tante Tinie.

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve