Our house, in the middle of our street….

Daar is ‘tie dan; de BLOG over hoe we nu wonen! We wonen hier nu sinds februari en het begint steeds meer als ‘thuis’ te voelen. We vinden onze weg in het dorp ook steeds beter, gelukkig verdwaal je hier niet zo makkelijk 🙂

35 m2

In BLOG: Klussen, klussen, klussen heb je kunnen lezen dat we de hele maand januari hier hebben geklust om alles gereed te maken om hier te kunnen wonen. Terwijl we aan het klussen waren, hebben we ook veel gepraat en ‘ gestoeid’ over de indeling van het huis. Het is weinig oppervlakte en moet dus wel zo efficiënt mogelijk worden ingericht. Mét een kind die bergen speelgoed bezit, hihi.

Dus tijdens het inpakken van ons huis in Rotterdam, hebben we alles op zo’n manier ingepakt en verdeeld dat we alle minimale spullen in ons huis hier bij de hand hebben. Speelgoed van Vieve ligt in bakken verstopt onder de bank of in de kast met wat administratie van onszelf. Teveel aan bakspullen en servies staat voor het grijpen in de schuur enz enz.

Wonen en slapen

In die 35m2 hebben we ook een slaapkamer geplaatst van 4 bij ruim 2 meter. Hier slapen wij én Vieve. Zij heeft samen met Robbin haar hoogslaper gemaakt. Het is een heerlijk knus bed geworden, met privacy voor ons én extra speelruimte eronder. Achterin staat ons bed waar we na een lange dag werk lekker in kunnen ploffen. Het is heel compact en gezellig. Al kruipt er nu wel iets te vaak een kleine stuiterbal halverwege de nacht tussen ons in. 🙂

In de woonkamer hebben we keuken, eettafel en zitgedeelte in één. De eettafel fungeert als werktafel en staat tegen de muur aan. Wij kunnen precies met z’n drieën eromheen zitten en gezellig samen eten. Er zat gelukkig al een keuken in de ruimte, onze koelkast, vriezer en oven pasten er precies bij.

We kwamen precies in een koude periode hier wonen en de wind die steeds naar binnen blaast als je de deur opent, is natuurlijk niet fijn als je lekker op de bank zit. Daarom staat er een kast bij de deur om de tocht tegen te houden en een soort hal te creëren. Volgende winter hangen we nog een gordijn op tegen het laatste beetje wind.

Klusjes, klusjes, klusjes

Wie kent het niet, die lijst met kleine klusjes die nog altijd gedaan moeten worden na een verhuizing. Plinten, need I say more? Zo hebben wij ook nog wat dingen staan om hier te doen. We hebben nu de knoop aardig doorgehakt over de muur. Hier komt een behang op met een lambrisering van verf. 

De buitenruimte hebben we al flink gezellig gemaakt met plantenbakken en beukenhaag (Boomkwekerijdaamen.nl). We hebben langs de straat een gratis tuinset gevonden die alleen nog even een likje verf nodig heeft. En er komen straks kippetjes (en misschien konijnen als ik en Vieve Robbin kunnen overhalen #beestenbende #dierenliefhebbers).

‘Zijn jullie al begonnen?’

De komende tijd moet de douche unit worden voorbereid op àlle douche en toilet aangelegenheden. De laatste berekeningen voor de bouwvergunning worden afgerond zodat we die ook kunnen indienen. Hier hadden we nog meer gewacht, omdat hier ook veel kosten aan verbonden zijn en we eerst niet zeker wisten of de koop echt door zou gaan. En voordat we de vloer eruit halen en 3 maanden in de puin leven voordat we verder bouwen, kunnen we nu nog even profiteren van de wc voorin :-).

En nu mogen we alles gaan uitdenken qua stopcontacten en riolering. Als de vloer eruit gaat, moeten we dat in één keer goed aanleggen. Dat betekent dat we al flink vooruit moeten denken over hoe en wat en waar we alles willen als we er eenmaal wonen; de tv, de lichten, het aquarium etc.

In de volgende BLOG vertel ik over onze meivakantie, die precies op het juiste moment kwam. En lees je wat meer over onze liefde voor dieren ;-).

Volg ons ook zeker op Facebook of Instagram!

Liefs x Anneke

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
Geen reactie's

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve