Klussen, klussen, klussen

Dat is de samenvatting van januari. Zo, dat is een korte BLOG 😉 Maar lees zeker verder als je wilt weten wat we allemaal precies hebben gedaan in de afgelopen maand. Want tjonge, we hebben véél gedaan al zeggen we het zelf. We zijn er in ieder geval moe van 🙂 

verven

Zoals we al in de BLOG Goed nieuws hebben verteld, gaan we de komende jaren in de consistorie wonen. Dit is de oude vergaderruimte van de kerk, die zich achter de kerkzaal bevindt. Het is een ruimte van 35m2, niet veel, maar met de juiste indeling voldoende ruimte om tijdelijk te wonen. De ruimte had al een keuken en was verder afgetimmerd met schrootjes op het plafond en aan een wand. Om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken, hebben we het plafond en de muur wit geverfd. En dat maakte al meteen een groot verschil.
Klik hier voor het verf filmpje van Vieve op Instagram

child-muur verven
muur plaatsen-vurenhout

Sleeping beauty

Maarja, waar doe je dan dat schoonheidsslaapje? In de ruimte (ja, in die 35m2) hebben we zelf een muur geplaatst. Robbin heeft samen met zijn vader een houten frame gemaakt waardoor een slaapkamer is ontstaan van 4 bij 2. We hadden nog isolatie over van het tuinhuis wat we op de volkstuin hebben gebouwd en via Marktplaats nog een stapel gevonden. Sowieso zijn wij echt Marktplaats fan! Zo hebben we ook een deur gevonden met kozijnen voor de slaapkamer. Het frame is afgetimmerd met gipsplaat en (uiteraard) ook prachtig wit geverfd. (Persoonlijk wil ik er in de woonkamer toch een kleur tegenaan, maar ik krijg manlief nog niet mee… )

Koud!

‘Ons’ pa kwam naar de stoppenkast kijken, want we hadden extra stopcontacten nodig bij de keuken en in de slaapkamer. De stoppenkast was erg verouderd en het oordeel was dan ook dat er dringend een nieuwe moest komen. Daarover zo meer.

Maar wat was er nou gebeurd? Tijdens het uitzoeken welke lichten en stopcontacten aangesloten waren op de verschillende knoppen, drukte mijn vader ook op twee knoppen ‘ zaal’ en ‘ kerk’ . Maar er gebeurde niets. Alleen vanaf dat moment deed ineens de thermosstaat het niet meer. Tenminste, de verwarming sloeg niet aan. Ketel 1000x reset, op handmatig gezet, “nieuwe” thermosstaat besteld(Marktplaats). Niets werkte. Tot de ingeving of het misschien door één van die twee knoppen kwam. En jawel hoor. Blijkbaar was dat de knop waar de ontvanger op zit, die het signaal geeft aan de ketel. Dit heeft een ruime week geduurd. En al die tijd Robbin aan het klussen in de kou. Hij kan er nu hard om lachen 🙂

Schakelaars

Stoppen

De stoppenkast was dus toe aan vervanging. Er zat geen aardedraad en geen aardlekschakelaar op. Zoals mijn vader heel beeldend zei: ‘Als Vieve met haar vinger in het stopcontact zit en je hebt een goede stoppenkast, krijgt ze een schok maar kan ze het navertellen. Als ze haar vingers nu in het stopcontact stopt met deze stoppenkast, heb je geen Vieve meer.’ Dus! Via jawel Marktplaats (zei ik al dat we fan waren?) hebben we een stoppenkast van Holec overgenomen, helemaal nagekeken en compleet. Aan de buitenzijde van de kerk hebben Robbin en mijn pa een aardedraad 6m in de grond geslagen. En na een lange zoektocht naar een verloren leesbril die uiteindelijk onder de afgegraven grond lag, richting de stoppenkast een verbinding gemaakt. Het is hier soms een soap, jongens.

Lang verhaal kort, de stoppenkast hangt er nu en alles is nu veilig aangesloten. Geen last van doorslaande stoppen of ongeaarde stopcontacten.

Samen-klussen-vader en kind
bosch schuren kerk naar woonhuis
Eigen-hoogslaper-verven-meisje-klushulp kerk

FINISHING TOUNCH

We zijn er nog niet helemaal, maar de woonkamer is al ver af. Zo moeten er nog plinten worden geplaatst (bij wie niet) en nog wat lampen worden neergezet. Uiteraard de mooie kartonnen lampen van ons bedrijf Laroid 😉 Op de vloer ligt nu laminaat wat we via via hebben gekregen en bij Ikea hebben gescoord. In de slaapkamer hebben Robbin en Vieve nog een hoogslaper gebouwd en geverfd. Waar ze nu op het moment van schrijven heerlijk in ligt te slapen. Ze is er helemaal blij mee, de schat!

Ja, je leest het goed. We wonen nu al hier. In de kerk dus. In de volgende BLOG zal ik meer vertellen over de verhuizing en delen we ook foto’s van het eindresultaat. Kunnen we eerst nog wat dozen wegwerken, hihi.


Liefs x Anneke

gips-sausen-gamma-roller
1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
5 Reactie's
 • Arianne de Vries
  Geplaatst op 21:34h, 04 februari Beantwoorden

  Hee bikkels, nu zijn jullie gewoon geen Rotterdammers meer maar Zuidlanders! Wat een verschil zullen voor jullie de nachten zijn: eerst metro, brandweer en ambulance geluiden en vast nog veel meer en nu…..? Mogelijk oorverdovende stilte, geen buren tegen jullie pand aan….Wat zal dat anders zijn! Maar… zo fijn dat jullie nu weer een stap verder zijn! Geef je zelf de tijd om te wennen, en je weet… waar het kan zullen we er voor jullie zijn . DIKKE KUS, papa en mama

 • Ellen
  Geplaatst op 10:54h, 05 februari Beantwoorden

  Hee leukerds!
  Wij hebben nog wel wat kleurtjes verf over staan, kunnen jullie wellicht de woonkamer mee opleuken, helemaal gratis!
  Veel woonplezier op jullie nieuwe stek alvast, zodra het kan komen we eens spieken hoor!
  X

  • Anneke
   Geplaatst op 12:28h, 22 februari Beantwoorden

   Hoi hoi!
   Oe, dat klinkt goed. Toevallig een mooie donkergroen?
   Gezellig! De koffie/thee staat al klaar 😉
   xxx

 • Evi troost
  Geplaatst op 17:26h, 10 februari Beantwoorden

  Super leuk ! 😃

  Groetjes Evi

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve