Zie ginds komt de stoo… vliegtuig uit Spanje weer aan

Dit jaar was de intocht van Sinterklaas wel heel dichtbij, namelijk in Hellevoetsluis. Dat ligt zo goed als om de hoek! Na twee jaar kijken op televisie, waren we alle drie erg enthousiast om weer naar een ‘echte’ intocht te gaan. Al twijfelden we wel welke we zouden bezoeken.

De nationale intocht

De nationale intocht is altijd een hele happening, dat hebben we door de jaren heen wel gezien op televisie. En drukke menigtes zijn nou niet een heel erg aantrekkelijk vooruitzicht. Dus twijfelden we over de intocht in Brielle of Hellevoetsluis. Uiteindelijk toch voor de laatste gekozen, want onze dame kent Hellevoetsluis ook en wist door het Sinterklaasjournaal dat het daar zou plaats vinden.

 

We zijn op de fiets gestapt, warm ingepakt tegen de kou en met een ruim halfuur doortrappen waren we bij de vesting. We waren samen met ouders/vrienden van vriendjes van Vieve vroeg erheen gegaan om een goed plekje te bemachtigen. Tijdens de intocht mocht je niet van plek wisselen, dus meteen een goede spot vinden was wel belangrijk.

Zingen, snoepen, kletsen en dansen

Uiteindelijk hadden we een plekje bij een muurtje, de kids konden zo goed over de menigte heen kijken en alles zien wat er gebeurde. En toen hebben we de volgende 2,5 uur doorgebracht met zingen, snoepen, kletsen, dansen en uitkijken naar de boot of voertuig waarmee de Sint zou komen.

De speakers stonden niet echt de goede kant op, om 12 uur begon de uitzending van het Sintjournaal en kregen we flarden mee van het verhaal. We hoorden iets over een vliegtuig en ineens zagen we een stoomboot naar zee varen met Rachel erop. Spanning alom, maar uiteindelijk kwam daar toch de stoomboot aan met alle bekende pieten erop.

De kinderen zijn toen snel aan het hek gaan staan, middels wat wring en elleboogwerk vrees ik K En zo zagen zij de hoofdpiet, Sint op zijn paard, malle pietje en alle andere voorbij komen. Helaas voor Vieve heeft ze paardenpiet niet gezien. En dat is natuurlijk haar favoriet, paardenmeisje dat ze is.

Thuis hebben we het sinterklaasjournaal nog even teruggekeken en werden zo de gaten van het verhaal duidelijk voor ons. Het was erg leuk om bij te zijn, al sta je langer te wachten dan dat je de Sint uiteindelijk ziet, hihi. En nu wordt het liefst elke dag de schoen gezet en knutselt ze vele schoentjes om weg te zetten bij de verschillende winkels in de buurt.

 

Ondertussen..

Ondertussen is de steiger aan één kant al afgebouwd en een groot deel van de afwerking van het dak nu klaar. In de kerkzaal ligt nu zeil om het ergste vocht tegen te houden. En zijn we op zoek naar een tijdelijke houtkachel om het vocht in de zaal deze winter tegen te gaan. Iemand nog een houtkachel over?

Binnenkort volgt weer meer!

Liefs Anneke

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
1 Reactie
  • Janneke van Eijl-de vries
    Geplaatst op 12:53h, 01 december Beantwoorden

    Dank je wel voor je leuke verhaal zo was ik er toch even bij. Succes met de houtkachel. Ik heb er jammer genoeg niet een voor jullie. Liefs Janneke

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve