Back in Business

Zoals je in de BLOG Listen to the Sound hebt kunnen lezen, waren de eerste resultaten over het geluidsonderzoek positief. En dat onderzoek is een MAJOR onderdeel van de aan te vragen vergunning van bestemmingswijziging. Aan het eind van onze vakantie hebben we het definitieve geluidsrapport ontvangen.

Aan de hand van dit rapport, hebben we nog wat kleine aanpassingen gedaan in overige papieren en alle puntjes op de ‘i’ gezet.

Aangezien we de vorige keer, way back in het voorjaar, een afwijzing kregen op onze aanvraag én gevraagd werd om een hele waslijst aan documenten, waren we dit keer wat terughoudender om meteen de vergunning aan te vragen. In overleg met de gemeente hebben we alle document in een Vooroverleg ingediend. In zo’n Vooroverleg bekijken de gemeente en eventuele externe bedrijven óf alle benodigde papieren zijn ingediend en óf ze goed zijn omschreven en aan allerlei eisen voldoen.

En guess what! Vorige week maandag hebben we positief nieuws gekregen vanuit dit Vooroverleg. Zo zo zo zozo blij! Dit was echt weer even het goede nieuws waar we zo op hoopten de afgelopen weken. Het is namelijk soms echt lastig om moed te houden, zeker wanneer zoveel mensen meeleven en ernaar vragen, maar we steeds weer zo’n ingewikkeld antwoord moeten geven dat we ńog steeds niet aan het verbouwen zijn. Terwijl we daar heel graag al mee willen starten.

Dus…. We hebben maandagavond meteen alles ingediend voor de officiële aanvraag voor vergunning voor afwijking van het bestemmingsplan met bestemming wonen. *confetti pops*

De reguliere tijd neemt 8 weken in beslag, het kan nog uitgesteld worden met 6 weken. In deze periode neemt de Gemeente een besluit en kunnen omwonenden bezwaar maken (Niet doen! Alsjeblieft). Dus die lange adem moeten we nog even volhouden. Goede training voor als we daadwerkelijk gaan verbouwen 😉

Bouwtekeningen zuidland

Naast het geluidsonderzoek, vroeg de gemeente ook om bouwtekeningen. Ze wilden onder andere tekeningen hebben van de aangrenzende muur met het timmermansbedrijf. Dit vanuit brandveiligheid. Maar ook een globale tekening van de in te richten ruimte in de kerk. Deze tekeningen zijn gemaakt door Emiel Hofman. Echt, wat een held van een vriend. Hij heeft ons destijds ook geholpen met het ontwerp en de bouwtekeningen van ons tuinhuis. En nu heeft hij al deze tekeningen voor ons gemaakt én helpt hij ons nu met de definitieve indeling en bijbehorende bouwtekeningen. Duizend maal dank aan hem. Geef hem een Corona-proof schouderklopje als je hem tegenkomt.

Door deze tekeningen heeft HBA ons kunnen helpen met de Bouwbesluitberekeningen. Ja, daar had ik ook nog nooit van gehoord. In het Bouwbesluit staat omschreven waar woningen aan moeten voldoen als ze worden ontworpen en gebouwd. In veel gevallen gaat het om nieuwbouwprojecten, maar ook bij zo’n project als deze worden de eisen erbij gepakt. Ze berekenen bijvoorbeeld de hoeveelheid daglicht die in de woning aanwezig is. Een ander aspect is de ventilatie. Is er voldoende frisse lucht aanwezig in de woning middels ramen of door mechanische ventilatie. In wezen bekijken ze of de woning voldoet aan de eisen voor optimaal woongenot. We zijn heel blij dat we bij Handelbouwadvies zijn terechtgekomen. In dit hele proces hebben we veel contact gehad met verschillende bedrijven, maar we hebben enorm veel gehad aan de adviezen van Tim. Dus ook echt heel veel dank aan hem en het bedrijf voor hun hulp

handelbouwadvies

En dan nu, afwachten. En ondertussen al wat dingen plannen voor de verhuizing. Zoals een verbouwbadkamer op de kop tikken op Marktplaats. Of zoeken naar een houten vloer voor in de Consistorie.

Duimen jullie mee voor een smooth vervolg? We houden jullie op de hoogte.

Veel liefs Anneke

Even op een rijtje wat we hebben ingediend.

 • Situatie bestaande bouw 
 • Situatie nieuwe bouw
 • Overzichtstekening bestaand
 • Overzichtstekening nieuw (zie tekening hier boven. Moet voldoen aan de minimale eisen van een woonhuis: wc, keuken, slaapkamer, badkamer)
 • Bouwbesluit tekening (Gebruiksfunctie, ruimtelijkefunctie en brandveiligheid van de begane grond en eerste verdieping)
 • Detail aansluiting aangrenzende bebouwing (brandscheiding)
 • Rapportage Bouwbesluitberekeningen
 • Rapportage akoestisch onderzoek  
1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
4 Reactie's
 • Jan
  Geplaatst op 20:21h, 20 oktober Beantwoorden

  Fijn zeg, dat het vooroverleg positief is ontvangen ???

  • Robbin
   Geplaatst op 08:08h, 21 oktober Beantwoorden

   Ja zijn we erg blij mee. Nu de woonvergunning afwachten. 🙂

 • Henrike
  Geplaatst op 11:22h, 01 november Beantwoorden

  Goed nieuws!

  • Robbin
   Geplaatst op 09:17h, 09 november Beantwoorden

   Dat is het zeker! 🙂

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve