Verhuizen

Ja jongens, we wonen alweer ruim 2 weken in onze nieuwe stek. En zo langzaamaan begint het steeds meer een thuis te worden. De meeste dozen met spullen voor dagelijks/wekelijks gebruik zijn nu uitgepakt en hebben een plekje gekregen. Maar de berg met dozen is nog niet weggewerkt. Wat een spullen zeg!

Vanaf het ondertekenen van de koopovereenkomst, hebben we elke keer dozen met spullen meegenomen naar de kerk. Denk dan aan de kampeerspullen, kerstdoos en babykleding en benodigdheden van Vieve. Zo hadden we al een hele boel deze kant op gebracht. Maar o, o, o laat ik jullie een tip geven: Trouw nooit met een creatieve verzamelaar en start dan ook niet een creatief bedrijf samen op met veel voorraad, hihihi. Dan komt er namelijk een hele berg aan spullen uit een huis van maar 75m2.

nlverhuislift-rotterdam-denhaag

verhuisdag

Gelukkig hadden we van onze verhuizing van 8 jaar geleden geleerd en dit keer een verhuislift gehuurd bij NLVerhuislift. We woonden namelijk op 3 hoog. En met ruime brede trappen, is dat nog wel te doen. Maar met twee smalle draaitrappen was dat destijds al een hele klus. Bij verhuizingen van vrienden hebben we ervaren hoe vlot en snel het gaat met een verhuislift, dus dat was makkelijk besloten en het was nog eens voordelig ook! Daar houden wij Nederlanders van toch?! 😉

En snel en vlot ging het zeker. De verhuislift van NLVerhuislift was om 09.00 aanwezig. Een dag eerder hadden we heel asociaal geparkeerd waardoor we voldoende ruimte hadden voor de verhuislift. En onze onderburen waren zo lief het plekje erachter vrij te houden voor de verhuis bus. Zo kon alles meteen ingeladen worden.

In eerste instantie zag ik het niet voor me hoe we in 2 uur tijd alles naar beneden konden sturen met de verhuislift. Dozen stonden voor meubels gestapeld, die eigenlijk al eerste naar beneden moesten #ruimtegebrek. Maar eenmaal bezig ging het lekker snel. Gelukkig hadden we wat extra helpende handen binnen en buiten bij de bus.

verhuislift-nlverhuislift-goedkoop

Naast dat het een hoop sjouwen scheelt op trappen, gaat het ook heel veilig. Grote spullen kunnen op het grote platte plateau worden geschoven. Aan de kant van de ladder zit een klep die je omhoog klapt wanneer de vracht naar beneden mag. Zo ligt het stevig tegen een rand aan. Voor de kleinere spullen kan je het plateau veranderen in een bak door alle zijkanten omhoog te klappen. Super handig, want wie kent niet die berg met spullen die te groot en onhandig qua vorm zijn voor in verhuisdozen.

verhuizen-zuidland

En uiteindelijk ging om 11.00 de laatste lading naar beneden. Halleluja voor de verhuislift! Op naar Zuidland om uit te laden! En dat ging heerlijk vlot, ook omdat het grootste deel nog in de kerkzaal mocht worden gezet, hihi. Dat deel zijn we nu verder aan het uitzoeken en logisch aan het opbergen in de schuur.

Ons laatste avondmaal in Rotterdam

Zondag zijn we teruggegaan om de laatste spullen te halen en het aquarium mee te nemen. Deze moest eerst verdeeld over verschillende bakken, worden leeggemaakt. En uiteindelijk naar beneden worden gesjouwd. We kregen gelukkig hulp van Antheun en Izzy en aten onze laatste maaltijd in Rotterdam. Die laatste spullen was trouwens nog een bus vol (alleen de bodem hoor). Uiteindelijk precies op tijd voor de avondklok klaar en terug thuis.

Dikke shout out naar alle lieve vrienden die hebben geholpen (L). Uiteindelijk konden we door wat aanpassingen, zo veilig met elkaar verhuizen. En eeuwig dank aan de bestuurder van de verhuislift van NLVerhuislift die in de kou 2 uur lang de lift voor ons heeft bediend.

Binnenkort delen we foto’s van de inrichting en hoe we nu leven. Eerst nog wat dozen uitpakken 😉

Veel liefs,

Anneke

Ps: Hebben jullie ook zo genoten van de sneeuw en het ijs? De sneeuw gaf ons een heerlijk weekend uitrusten en binnenshuis rommelen. En uiteraard mooie wandelingen maken met onze vrolijke stuiterbal. Ze voelt zich hier al helemaal thuis. En met het schaatsen hebben we kunnen genieten van al het water op het eiland. Heerlijk om weer op natuurijs te kunnen staan!

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
2 Reactie's
  • Lenie van Dam
    Geplaatst op 14:17h, 17 februari Beantwoorden

    Zie het helemaal voor me.

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve