Situatieschets, kaart, grondtekening, plan oftewel plattegrond

In onze vorige BLOG hebben we (een deel) van onze inspiratie laten zien. Heb je hem nog niet gelezen? Zeker even doen!  

Nu willen we jullie onze plannen en schetsen laten zien die we aan de hand hiervan hebben gemaakt en bedacht. En daarvoor zijn we eerst op zoek gegaan naar de bouwtekeningen.

Tijdens de bezichtiging met de makelaar werden we door de ouderling (zie interview) uitgenodigd om bij hem thuis te kijken naar de plattegronden van de kerk die hij in zijn bezit had. Niet alle tekeningen waren aanwezig en hebben we aan het archief in Brielle gevraagd of zij nog tekeningen hadden van het gebouw. En die kregen we na enkele weken ook binnen. Zo hebben we uiteindelijk de tekeningen kunnen bekijken van de consistorie en bleek bijvoorbeeld dat de ingang aan het begin heel klein was. Erg leuk om te zien hoe zo’n tekening er voor heeft gezorgd dat het gebouw er is gekomen. En dat terwijl niets in detail was uitgewerkt! Hoe dan?!

Bouw-tekening-1929

Met deze inspiratie zijn we destijds aan de slag gegaan om een eerste aanvraag in te dienen bij de Regiekamer van Gemeente Nissewaard. Zij onderzoeken allerlei ruimtelijke initiatieven en geven een advies over de (on)mogelijkheid. We hebben een document gemaakt met een schets van onze plannen en een korte uitleg daarbij. Daarnaast hebben we inspiratiebeelden toegevoegd om duidelijk te maken wat onze visie is. Door het positieve standpunt van de Regiekamer, zijn we verder gegaan met het proces en hebben we o.a. dus een bod uitgebracht.

Op de tekening van de Begane Grond zie je de indeling van het voorportaal, de kerkruimte zelf en de consistorie. De stippellijn geeft aan waar de verdieping komt. De consistorie staat nu nog ingedeeld als werkkamer en slaapkamer. Dit kan nog veranderen, dat moeten we gaan ervaren. Inrichten als B&B bestaat bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden : )

Schets plattegrond kerk

In de tekening van de Verdieping, zie je, jawel, waar de verdieping komt. We willen er 3 slaapkamers maken, waarvan de 3e pas wordt gerealiseerd als deze ook nodig is.

Plattegrond-kerk

Hier zie je wat we buiten willen bereiken, waarbij je dus vooral even naar de inspiratieplaatjes moet kijken. Veel meer groen en een natuurlijke en sfeervolle uitstraling.

schets-kerk terrein

Binnenkort gaan we met onze handige vaders, zwager en vriend zitten om te sparren over onze ideeën. Bekijken of wat we hebben bedacht, ook uitvoerbaar is en ontdekken welke manieren het handigst zijn. In welke volgorde moeten we het gaan doen en waar moeten we allemaal rekening mee houden. Ook dit voelt soms voorbarig aan, het kán allemaal voor niets zijn. Maar we willen als het doorgaat, wel snel kunnen starten met de verbouwing.

Ondertussen zijn we ook aan het bedenken waar en hoe we gaan wonen tijdens de verbouwing. Krijg ik al inpakkriebels en staat de eerste bananendoos gevuld met boeken al klaar voor de verhuizing. En moeten er knopen worden doorgehakt op werkgebied van mij. Kortom, veel keuzestress. Maar hè, er zijn ergere dingen ; )

Benieuwd wat jullie van de indeling vinden! Leuke tips of ideeën?
We horen graag van jullie. 🙂

 

Groetjes x Anneke

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
6 Reactie's
 • Roos
  Geplaatst op 16:45h, 18 februari Beantwoorden

  Wat leuk en mooi gedaan die schetsen in de foto’s! Ik denk dat stokrozen ook heel fraai bij dit pand passen.

  • Robbin
   Geplaatst op 13:40h, 24 februari Beantwoorden

   Ja stokrozen zijn mooi, bedankt voor je tip!

 • Henrike
  Geplaatst op 07:10h, 19 februari Beantwoorden

  Heel tof! Veel plezier.

  • Robbin
   Geplaatst op 13:39h, 24 februari Beantwoorden

   Thanks! 🙂

 • Nadia
  Geplaatst op 17:34h, 19 februari Beantwoorden

  Leuk!! Ik ben zo benieuwd! 🙂

  • Robbin
   Geplaatst op 13:40h, 24 februari Beantwoorden

   Ja wij ook, kunnen niet wachten totdat we mogen gaan klussen!

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve