Radiostilte doorbroken

Het is even, nou ja… zeg maar 6 weken, stil geweest op de BLOG. In de tussentijd is er veel gebeurd en hebben we vanalles meegemaakt. Privé maar ook in de wereld om ons heen. Het Coronavirus zet alles op z’n kop en laat de ‘normale’ wereld als iets van heel lang geleden lijken.

In deze BLOG een beknopte (you know me :/ ) recap van wat we de afgelopen tijd allemaal hebben uitgespookt.

Aan het eind van de voorjaarsvakantie zijn we spontaan voor 4 dagen naar Londen gegaan. Gezellig met z’n drieën nog even voor de voorlopig laatste keer op vakantie. Want ja, verbouwen… iets met bakken met geld enzo. Maar goed. Londen. Voor het eerst dat wij er zijn geweest. Van tevoren hadden we wat tips verzameld via blogs en bekenden. Op vrijdagochtend zijn we daarheen gevlogen en hebben we eerst een rondje door de stad gedaan. Bijna de koffer kwijtgeraakt in de metro. We hebben vooral veel gewandeld en bezienswaardigheden afgewisseld met speel-dingen voor Vieve. We zijn naar het Natural History Museum geweest, wat echt fantastisch was. Door Notting Hill gestruind en natuurlijk bij Hamley’s en de M&M store geweest. Vieve heeft haar skate talenten vertoond op de skatebaan bij de London Eye. Stoere griet is het toch. Echt een paar heerlijke dagen weg.

Daarna zijn we beiden weer aan het werk gegaan. We kregen een brief terug van de gemeente met het verzoek om aanvullende informatie zoals een plattegrond met bouwbesluitberekeningen en een geluidsonderzoek. Blijkbaar was de informatie die we destijds van de Gemeente zelf kregen over de aanvraag, onjuist. Grrrr. Hier zijn we druk mee bezig geweest om te achterhalen wat alles inhoudt én de juiste bedrijven hiervoor in te schakelen.

En toen? Corona.

Gemeentehuis dicht, iedereen aan het thuiswerken. Behandelaar onbereikbaar. Om de dag bellen, mailen en wachten, bellen, mailen en weer afwachten of er wél reactie komt. Ondertussen loopt alles uit en slaat de paniek ons soms om het hart. Want: Hypotheek en rente die door een economische crisis in het gedrang komen, koopovereenkomst met termijnen die té dichtbij komen etcetera etcetera. 

Gelukkig ein-de-lijk weer contact met de gemeente. En ondanks dat de eerste aanvraag is afgewezen, nu wel meer duidelijkheid over hoe en wat. En dankbaar voor de mensen die we via Instagram of instanties hebben ontmoet en ons helpen en bemoedigen in dit proces.

We werken beide nog door. Ik soms thuis, maar veelal op werk om kids op te vangen, kinderen van werk te voorzien en contact te houden met alle kinderen en ouders. Robbin werkt achter gesloten deuren verder aan de showroom en mag soms ook een dagje orders picken in het magazijn. Vieve? Die groeit vrolijk door. En niet onbelangrijk: die is ondertussen óók nog 3 geworden!!! En dat hebben we net voor de strikte maatregelen kunnen vieren. Ze heeft genoten van de dag zelf, het verjaardag vieren op het KDV en alle kaartjes en cadeautjes die later nog werden bezorgd. Ze is al heel groot (eigen woorden) en grapt al over dingen die ze mag als ze straks 4 is.

Met het lekkere weer van de afgelopen weken, zijn we ook veel op de volkstuin te vinden (met gepaste afstand etc.) in het weekend. Verder met klussen, snoeien en de tuin verder aanplanten. Ons plan is om de tuin zo ver af te krijgen, dat we hem in de zomer als vakantie toevlucht kunnen gebruiken als we bezig zijn met de verbouwing. We hopen dat die termijn lukt, gezien alle Coronamaatregelen. En hé, het blijft een bureaucratie….

volkstuin rotterdam tuinhuis

We hopen dat jullie allemaal gezond zijn en blijven! Veel liefs en digitale knuffels van ons.

xx Anneke

 

P.s.: Die lieve mensen van Instagram? Dat zijn o.a. zijn Gert-Jan en Tessa van Het Nieuwe Medium. Die moet je echt gaan volgen! Zo tof.

Instagram: HetNieuweMedium

1 Reactie

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve