Opa en Oma

En dan zijn we alweer 1,5 maand verder. Het zijn drukke maanden geweest waardoor het BLOGGEN helaas weer op een lager pitje kwam te staan. Door het Coronavirus liepen mijn twee banen erg door elkaar heen. Het vele schakelen tussen werkzaamheden, scholen én kinderen was (en is) behoorlijk pittig.

klussen in kerk
In de tussentijd ben ik aan het solliciteren geslagen. Als we in Zuidland gaan wonen, is Rotterdam Noord helaas tóch te ver weg. En met de vooruitzichten op meer file’s vanwege de Conromaatregelen….. 1+1=2. Uiteindelijk heb ik een leuke baan gevonden op een school in Ridderkerk. Ik kijk erg uit naar de nieuwe uitdaging. Het afscheid wat in het verschiet ligt; daar denk ik liever niet aan. Wat ga ik mijn fijne schooltje in Rotterdam missen. Toch alweer bijna 6 jaar gewerkt. Veel lieve en inspirerende collega’s en lieve vriendinnen die ik daar achterlaat. En afscheid nemen van de leuke school in Spijkenisse, waar ik met veel plezier het afgelopen halfjaar heb gewerkt en veel heb geleerd van mijn fijne collega’s. Maar goed, we verhuizen niet naar het andere eind van de wereld 😛 
oma
kerkhuisje
Een tijdje geleden zijn we met Robbin zijn opa en oma (en nu ook de mijne uiteraard 🙂 ) naar het kerkje gegaan. Zij waren er nog niet geweest, maar hebben vol aandacht onze verhalen en BLOGS gevolgd (Hoi!). En op een mooie zaterdag hebben we daar met elkaar afgesproken. Terwijl we daar waren, hebben we al onze plannen aan ze uitgelegd en laten zien. Het was heel waardevol om dit te mogen doen. Zo fijn dat ze dit mee kunnen maken met ons en ons steeds zo steunen. Het was fijn om alles aan ze te kunnen laten zien. En ondertussen verkocht Vieve aan ons ijsjes terwijl we het gebouw doorliepen en bekeken. Mango is haar favoriet.
Voor ons was het ook fijn om er na al die tijd weer even te zijn. De laatste maanden waren we vooral bezig met alle specificaties van het geluidsonderzoek. Veel heen en weer mailen en bellen en nog een keer bellen. Volgende week gaan ze trouwens het onderzoek uitvoeren, jeey! Maar door zo bezig te zijn met al het geregel, mis je soms de feeling met het gebouw en waarvoor je het doet. 
kluswoning-kerk
We hadden in de tussentijd ook onze ideeen voor de vide aangepast. In onze eerste opzet zouden er drie slaapkamer komen. Maar toen we die gingen uitmeten, bleken ze toch wel erg klein. We zijn nu uitgekomen op een variant met twee ruime slaapkamers, een toilet en een open balustrade boven de keuken, bij de grote ramen. Als we dit verder hebben uitgetekend, zullen we een plaatje laten zien. Maar nu konden we dat in het gebouw zelf bekijken en bespreken. Wat betekent het voor de ruimte, hoe gaan we het afwerken, waar moeten we rekening mee houden etc.
oma ik kerk
kerk zuidland verbouwen
Kerk zuidland
Maar weer terug naar het verhaal; nadat we alles aan opa en oma hebben laten zien, zijn we naar de boerderij gereden van Marc en Janneke. Opa en oma hebben vroeger een tuinderij gehad en zijn dus bekend met de landbouw. In de schuur bij Marc staan enorm grote en imposante machine’s en daar hebben we dan dus even een rondje tussendoor gelopen. Uiteraard in het heerlijke zonnetje ook even een bakkie gedaan en bijgekletst.
Gebr. van Bergeijk
Gebr. van Bergeijk
Gebr. van Bergeijk
Gebr. van Bergeijk
Voor Vieve gaan we na de zomervakantie de scholen uitzoeken en alvast inschrijven voor de BSO. De tijd gaat ontzettend snel, komend schooljaar gaat ze al naar school (Hoe dan! Wat dan! Serieus?) We vertellen af en toe al wat aan haar over hoe het straks gaat zijn in het huis. Dat we later een hond nemen. Ze weet al heel goed dat ze straks ‘in de kerk’ gaat wonen. Super lief. Ik ga mijn best doen om de volgende BLOG sneller te schrijven. De rapporten zijn al klaar, dus nu heb ik meer tijd 🙂 Liefs Anneke
6 Reactie's
 • Anouk
  Geplaatst op 13:16h, 04 juli Beantwoorden

  Zo leuk! Alvast welkom in het mooie Zuidland!

  • Anneke
   Geplaatst op 08:01h, 12 juli Beantwoorden

   Dankjewel, we kijken er erg naar uit om in Zuidland te wonen.

 • Abe van Dam
  Geplaatst op 19:30h, 06 juli Beantwoorden

  Leuke blog.?

 • Marian Hofman
  Geplaatst op 19:09h, 09 juli Beantwoorden

  Het was al leuk om je afgelopen week even te zien en spreken maar de blog lezen is ook heel leuk.
  Heel veel succes toegewenst. En bijzonder dat jullie opa en oma in “jullie” kerkje zijn geweest.

  • Robbin
   Geplaatst op 10:01h, 12 juli Beantwoorden

   Dankjewel, vond het ook leuk om weer eens bij jullie thuis te zijn.

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve