Onze eerste inspiratie

Heb je dat mooie plafond gezien op de foto’s? En die kleur? Fantastisch toch! (Ja, dat waren veel leestekens achter elkaar) Het was voor ons dé eyecather waardoor we verliefd raakten op het gebouw. Na de eerste bezichtiging zijn we meteen het internet en Pinterest opgedoken op zoek naar inspiratie. Lees verder om te zien wat wij in gedachten hebben.

Kerk van binnen

In onze vorige BLOG vertelden we dat we de voorlopige koopovereenkomst hebben getekend en dat de vergunning voor wonen is aangevraagd. Dit betekent dat het hele proces nog in de kinderschoenen staat en de kans aanwezig is dat we uiteindelijk eind april alsnog afscheid moeten nemen van deze droom als Gemeente of de Bank niet meewerken. Het BLOGGEN lijkt daarom nog erg voorbarig, maar we vinden het tof om jullie mee te nemen in het proces. Én…. Zo hebben we straks genoeg schouders om bij uit te huilen als het tóch niet lukt. (Maar duim vooral voor ons dat het wel lukt!)

Terug naar de inspiratie 🙂

Voor mij (Anneke) was dit plaatje heel bepalend. De gebogen ramen, mint geverfde balken, de landelijke uitstraling en die trap. Zo mooi, rustig, sfeervol en gezellig. De wenteltrap voegt sfeer toe en maakt de ruimte tot één geheel.

Landelijke stijl inrichting kerk

Voor wie ons huidige huis kent; het staat vol. Heeft overal kleur, behang en patronen. We willen nu voor strakker en neutraler gaan. Al kan ik niet beloven dat er geen kleurrijke wanden komen, uiteindelijk kunnen we het soms toch niet laten hihi. Denk dan aan iets als dit:

Afbeelding met de wenteltrap:
Deze Instagram moet je zeker even bekijken. Ze hebben namelijk ook een kerk verbouwd en niet zomaar.. Ze hebben hem gewoon opgetild! BI-ZAR 
#churchfarmgeneralstore

hoog plafond
church tot residential building

Waar nu de banken van de kerkenraad staan, komt straks de zithoek. Wellicht in de toekomst ook zo’n gezellige allesbrander. Vroeger heeft er trouwens middenin de kerk een houtkachel gestaan. In het plafond zie je aan de plankjes nog waar voorheen het gat zat. Er komt plek voor de eettafel en een verborgen opbergwand voor het speelgoed van onze kleine stuiterbal.

De keuken komt in de grote ruimte, als je binnenkomt links. We willen heel graag een landelijke Franse keuken, met verschillende losse kasten en zo’n prachtige AGA om op te koken. Een stoere werkbank als kookeiland bijvoorbeeld en een forse wasbak met mooi gebogen kraan. Hij komt aan de kant waar de ramen verder naar beneden doorlopen, zodat het licht de keuken in schijnt.

Robbin heeft al het hele bouwdepot in gedachten uitgegeven aan een glazen wand voor de badkamer. Dat glas moet dan melkwit worden wanneer we aan het douchen etc. zijn. Dus.

We volgen een hele toffe zaak die prachtige tegels maakt in San Fransisco. Het heet FireClay Tile. Echt een aanrader om te volgen op Instagram. Ik word heel gelukkig van de mooie kleuren en vormen die ze gebruiken. We gaan zeker op zoek naar een alternatief die in NL levert. #héledureoverscheepkosten #milieuenzo

zeshoek-tegels
gele-tegels

De buitenste wand van de vide maken we zoals bij ons tuinhuis van oude (glas-in-lood)ramen. Dit keer verven we ze waarschijnlijk niet strak wit, maar willen we de sfeer van hergebruik bewaren.

Uiteraard hebben we nog veel meer ideeën, die bewaren we voor een volgende keer. We zijn erg benieuwd of jullie nog leuke ideeën hebben voor de inrichting van het gebouw. Of zijn er bedrijven/mensen die we echt moeten volgen ter inspiratie?
 Laat het ons weten! Vinden we erg leuk. Je kunt hieronder een reactie achterlaten.;-)

Tot de volgende BLOG

Groetjes Anneke

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
8 Reactie's
 • Roos
  Geplaatst op 21:15h, 10 februari Beantwoorden

  Allemaal heel mooi en inspirerend!

  • Robbin
   Geplaatst op 10:52h, 12 februari Beantwoorden

   Thanks! 🙂

 • Dafna
  Geplaatst op 17:37h, 11 februari Beantwoorden

  Heel erg gaaf en wat een mooie ideeën, heerlijk de vrolijke kleuren.
  Heel veel succes met alles x daf

 • Robin en Mirjam
  Geplaatst op 19:31h, 11 februari Beantwoorden

  Supergaaf! Kan me voorstellen dat jullie niet kunnen stoppen met Pinteresten 🙂

  Wij duimen in ieder geval voor jullie vergunning!

  Groetjes!

  • Robbin
   Geplaatst op 10:51h, 12 februari Beantwoorden

   Ja toch!Haha dank jullie wel! 🙂

 • Femke de Vries
  Geplaatst op 15:59h, 31 maart Beantwoorden

  Hoi!
  Hebben jullie een alternatief gevonden voor de levering van de Fireclay tegels in Nederland??

  Erg benieuwd!

  Groeten Femke

  • Anneke
   Geplaatst op 08:14h, 06 april Beantwoorden

   Helaas nog niet een vergelijkbaar bedrijf gevonden in Nederland die zelf produceert, verkoopt en een gesloten productiecyclus heeft. Wel hebben we toffe tegels gevonden bij Designtegels.nl en Aven tegels in Utrecht. Die laatste is echt een aanrader. De winkel is net een snoepwinkeltje.

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve