Negen jaar geleden

Yes! Na 4 maanden van bezichtigen, onderzoeken, informeren, aanvragen, regelen, bieden, overleggen en voorbereiden was eergisteren dan het moment daar. We hebben de koopovereenkomst getekend. WE OWN A CHURCH, PEOPLE! Nou ja, hopelijk begin mei officieel uiteraard 🙂 . En het bijzondere van dit verhaal? Het begon allemaal al 9 jaar geleden. Hoe tof is dat!

Nu denk je misschien “4 maanden” en “9 jaar geleden”, hoe zit dit? Lees maar mee.

In 2011 zijn Robbin en ik in oktober meegegaan op een groepsreis naar Israël. Naast het ontdekken en bezoeken van dit mooie land, hebben we ook nieuwe mensen leren kennen. Met twee hiervan Marc en Janneke, is dit uitgelopen in een vriendschap en zien en spreken we elkaar na al die tijd nog steeds. En door een date met hen, is dit verhaal gestart.

We wonen al lange tijd in Rotterdam met veel plezier. We hebben ondertussen een volkstuin gekocht en daarop een tuinhuis gebouwd (dat is een verhaal voor een andere blog). We waren dus helemaal gefocust op het zoeken van een koopwoning in Rotterdam. Maar met de groeiende vraagprijzen op de huizenmarkt, werd deze zoektocht steeds moeilijker. En met een schamel lerarensalaris kun je blijkbaar alleen nog maar in Limburg iets fatsoenlijks kopen.

Dus hebben we ons zoek veld vergroot en in de omliggende dorpen en steden gezocht. Zo kwamen we uit op een boerderij in Zuidland (zie afbeelding Google Maps). Maar na de bezichtiging, was ons enthousiasme bekoeld. Het was niet geschikt voor ons.

Toen we eind september bij M+J op de boerderij waren, kwam deze bezichtiging ter sprake toen Marc en Robbin Chinees gingen halen. Marc vertelde dat de kerk waar zijn vader heen gaat van plan was te stoppen en dat de kerk in de verkoop stond. Aangezien ze in de buurt waren, zijn ze even langsgereden en heeft Robbin er een foto van gemaakt.

Tijdens het eten hebben we de trouwfoto’s bekeken van M+J en appte Marc ondertussen met zijn vader over de vraagprijs en het ophalen van de sleutel. We werden erg enthousiast en fantaseerden er al meteen op los. (Voor wie ons kent: Yep, that’s us)
We zijn diezelfde avond nog in het gebouw gaan kijken. En echt, het was liefde op het eerste gezicht. Een mooi gebogen plafond in mint kleur, gebogen ramen, de hoogte en ruimte. Allemaal fantastisch. We zagen het meteen voor ons.

Orgel kerk verbouwen

De makelaar hadden we al snel gebeld. Het gebouw stond in de stille verkoop, maar door de connectie met M+J en zijn vader mochten we het toch bezichtigen.
Op de dag van de bezichtiging zijn we meteen langs de Hypotheekadviseur gegaan. Op het eerste oog scheen het voor hem ook een onmogelijke zaak te zijn. Maar door verschillende opties te onderzoeken, bleek het financieel toch mogelijk! Het enige zware hangijzer is de wijziging van bestemming. Die moet worden verkregen én worden geaccepteerd door de bank.
Dus wij kwamen behoorlijk enthousiast op de bezichtiging aan. En weer was de aanblik van het gebouw voldoende om te beseffen: dit willen wij!

We hebben daarna ontelbare keren contact gehad met Gemeente Nissewaard om duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden en standpunt tot wijzigen van de bestemming. We hebben een Regiekamer aanvraag gedaan en een routeplan gekregen m.b.t. de aanvraag. Met deze informatie hebben we een bod gedaan en nu hebben we dus ondertekend.
Ondertussen is Robbin van baan geswitcht en heb ik er een baan bij in Spijkenisse en werk ik nu fulltime. Verder geen veranderingen hoor 😉

De aanvraag voor de vergunning voor afwijking van bestemmingsplan voor onbepaalde tijd hebben we ingediend. Nu gaan we een proces in van wachten. Maar ook een tijd van voorbereiden: experts uitnodigen op het gebied van isoleren, warmtepomp etc. Tekenen van verdieping en stappenplan schrijven voor de verbouw. Spullen inpakken, opslaan en bedenken hoe we de consistorie kunnen inrichten voor bewoning.

Maar hoe gaaf en bijzonder om terug te kijken en te zien dat door een reis 9 jaar geleden, we op een pand zijn uitgekomen die we in onze stoutste dromen nooit hadden verwacht te kopen op ons 30e. Dit is zo VET!

In onze volgende BLOG neem ik jullie mee in de plannen die wij hebben voor het gebouw. We laten inspiratie zien maar ook de schetsen die we zelf al hebben gemaakt.

O, en we zijn nog nieuw met BLOGGEN dus die bijhorende foto’s van het ondertekenen? Zijn we vergeten te maken…

Tot gauw! 

Foto van inrichting kerk
14 Reactie's
 • Marc van Bergeijk
  Geplaatst op 09:49h, 01 februari Beantwoorden

  Hoe tof, dat jullie dicht bij komen wonen.

  • Robbin
   Geplaatst op 19:10h, 02 februari Beantwoorden

   Ja super tof en gezellig! 🙂

 • Lizette
  Geplaatst op 16:26h, 01 februari Beantwoorden

  Gaaf hoor, van harte gefeliciteerd!
  X Lizette

  • Robbin
   Geplaatst op 19:14h, 02 februari Beantwoorden

   🙂 🙂 DANKJE! 🙂 🙂

 • Hen en Angelique Niessen
  Geplaatst op 21:40h, 01 februari Beantwoorden

  Heel veel succes met jullie mooie project.

  • Robbin
   Geplaatst op 19:13h, 02 februari Beantwoorden

   THANKS!

 • Roos
  Geplaatst op 12:45h, 02 februari Beantwoorden

  Wat een leuk verhaal! 🙂

  • Robbin
   Geplaatst op 19:14h, 02 februari Beantwoorden

   THX 🙂

 • Jan en Arianne de Vries
  Geplaatst op 15:47h, 02 februari Beantwoorden

  Blij voor jullie, lijkt allemaal zo passend. Hoe gaaf!
  Enne… we zullen jullie zo vaak als het kan praktisch ondersteunen.
  Dikke kus, papa en mama

  • Robbin
   Geplaatst op 19:12h, 02 februari Beantwoorden

   Lief! xxxx

 • Bart & Seraina van Dam
  Geplaatst op 19:25h, 02 februari Beantwoorden

  Leuk om te volgen! Veel succes!

 • tante Tinie
  Geplaatst op 18:41h, 11 februari Beantwoorden

  Geweldig dat jullie alles zó met “ de familie” willen delen! Maar…Anneke, de héle week werken…..? En je kindje ……waar komt die in dit plan voor?

  • Anneke
   Geplaatst op 19:35h, 11 februari Beantwoorden

   Ja, heel fijn en leuk dat iedereen zo meeleeft. Vieve is heerlijk 2 dagen met haar papa thuis dus dat zit helemaal goed.

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve