Listen to the sound

Wohooo het is zomervakantie! En wat een rollercoaster weken waren dat zeg, zo voor de vakantie. Afscheid genomen van twee leuke werkplekken, kennis gemaakt met mijn nieuwe klas en collega’s, rondgekeken op een potentiele basisschool voor Vieve en …. (*tromgeroffel) de kop van het geluidsonderzoek is eraf! Yes!

Zoals je in de vorige twee BLOGS (Opa en Oma, Radiostilte doorbroken) hebt kunnen lezen, was er nogal veel te doen over het geluidsonderzoek. Wat is dat een geregel geweest zeg! Mailen, bellen, mailen, bellen tussen gemeente, DCMR en verschillende bedrijven. Respect voor Robbin!

De resultaten die uit dit onderzoek komen bepalen het leefklimaat van de woning m.b.t. geluidshinder van nabijgelegen panden. Hieraan zitten grenzen verbonden, zo mogen bedrijven onderling van elkaar meer geluid produceren dan bedrijven gelegen naast woningen. Het is ter bescherming van ons woongenot, maar ook ter bescherming van de bedrijven. De uitslag bepaalt of de kerk geschikt is voor de bestemming ‘Wonen’. Een cruciale maar essentiële stap in dit hele proces dus.

Maar…. zoals ik net al zei’ is de kop eraf. Afgelopen 7 juli is het eerste deel van het onderzoek uitgevoerd. Ze hebben een geluidsbox in de twee nabijgelegen panden geplaatst. De box produceert 100 dB. De onderzoekster meet op de gevel, binnen bij de ramen en middenin de ruimte wat hoorbaar is van de 100 dB die uit de box komt. Ook werd de box in de kerk geplaatst en werden de metingen andersom uitgevoerd. Robbin heeft het hele onderzoek met oordoppen rondgelopen, ook kwamen er twee ouderlingen van de kerk kijken.

Met het geluidsbedrijf was afgesproken dat zij contact zouden opnemen als ze de eerste resultaten binnen hadden. En die waren positief!!! Yeah! Er zullen nog wat adviezen bijkomen, maar vooralsnog voldoen deze geluidsniveaus aan de norm.

Nu is het bedrijf bezig met deel 2 van het onderzoek. Hiervoor hebben ze stukken nodig vanuit de gemeente m.b.t. de 50km weg die vlakbij ligt. Deze stukken laten helaas nog op zich wachten, ook nu de Bouwvak is begonnen. Zodra de stukken binnen zijn, gaan ze berekenen wat de ‘overlast’ is van de 50km weg en wat hoorbaar is in de kerk. Hiervoor dus geen geluidstest, maar berekeningen a.d.h.v. allerlei weggegevens die de gemeente levert.

Al met al zijn we positief de zomervakantie ingegaan 🙂

Ik ben nu vooral aan het afkicken en bijkomen van werk, aan het opruimen en uitzoeken van alle spullen die ik heb gekregen en heb verzameld in de afgelopen jaren. Het besef dat ik straks niet meer mijn lieve collega’s, de kinderen en ouders niet meer zie, is nog niet helemaal geland en blijft raar. Dat zal bij de start van het nieuwe schooljaar wel raar zijn denk ik.

Nu heerlijk even ertussenuit en genieten van een relaxte vakantie in Frankrijk. Vieve heeft er al heel veel zin in en neust tussen alle spullen die we beetje bij beetje klaarleggen. Hopelijk overleven we de hitte en zwarte zaterdag een beetje, hihi. Maar dan kunnen we zaterdagavond lekker in het water plonzen op de camping. Zin in!

Geniet van jullie zomer! Blijf gezond.

Liefs Anneke

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
Geen reactie's

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve