How to make a skate ramp

Een skate ramp bouwen voor Vieve stond al een tijd op mijn lijstje om te doen. Maar omdat al het hout zo duur is geworden en de verbouwing van de kerk voorrang heeft, was ik daar niet echt mee bezig. Tot het moment dat de schrootjes van de muur gingen en we er achterkwamen dat deze platen heel goed te buigen zijn. Deze platen samen combineren met een vloerplaat van het podium, oude balken uit het balkon en een oude buis van de voerverwarmingen, zorgde ervoor dat er gemakkelijk en goedkoop een skatramp kon worden gebouwd.

Stap 1.

Zijkant van de skatramp uit tekenen.

Hoe teken je een ovaal? 

Maak een lood rechte lijn. Plaats 2 schroeven op die lijn. Knip een lang stuk touw. Maak het touw aan beide schroeven vast. Het potlood duw je tegen het touw aan totdat deze strak staat. Beweeg het potlood terwijl je op de plaat tekent en het touw steeds strak houdt. Om de juiste ronding te maken, moet je een beetje spelen met de lengte van het touw en het plaatsen van de schroeven. Probeer het hout zo te verdelen dat je uit 1 plaat underlayment allebei de zijkanten kunt halen. Vergeet niet een recht stuk naast de ronding te maken, dit is het platform waarop je staat voordat je in dropped.
 

Stap 2.

Zaag de ronding uit.

 

Stap 3.

Zaag de balken die je nodig heb allemaal op maat. Deze balken verbinden de zijkanten aan elkaar. (Afkort zaag is dan wel zo handig)
Bevestig de balken aan de zijkant. Boor de zijkant eerst voor zodat het hout niet kan splijten. Plaats de balken zodanig dat ze de ronding ondersteunen en je de multiplex plaat eraan vast kunt maken.

Stap 4.

Multiplex plaat passend maken voor de buiging. Het is belangrijk dat je deze plaat voor boort zodat je de multiplex plaat goed kunt vast trekken aan de balken.
Als je schroeven heb van 4mm is het wijs om gaatjes te boren van 4,5 of schroeven te gebruiken waar een gedeelte geen schroefdraad zit. 
Tip: maak met een tekenhaak lijnen zodat alle schroeven netjes op dezelfde lijn zitten. Plaats de plaat en zet hem vast met de schroeven, een extra hand kan geen kwaad.

Stap 5.

Het ligt er wat voor buis je heb en hoe je hem gaat bevestigen. Ik heb ervoor gekozen om de buis te laten rusten op de zijkant. Om dat te kunnen doen, moest er wel een hapje uit de zijkant worden gezaagd. Als je een multitool hebt, is dit het meest handige. Daarna de buis op maat slijpen. En vast zetten met schroeven.

Binnenkort volgt er weer een BLOG over de vooruitgang van de afgelopen maanden.
Maak je ook een skate ramp? Vergeet ons dan niet te taggen op Facebook of Instagram! We zijn erg benieuwd hoe hij eruit ziet.
 
Groetjes Robbin
1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
3 Reactie's
 • Aartje Dekker
  Geplaatst op 19:52h, 10 mei Beantwoorden

  Super grappig dat je dat maakt voor Vieve. Ze boft maar met jullie😊😊

 • willem j put
  Geplaatst op 08:39h, 28 mei Beantwoorden

  ik neem de hoed diep af voor de moed en durf die jullie getoond hebben.ik denk dat je al het werk vrijwel niet alleen
  kunt doen.ik ben verhuist van spijkenisse naar barendrecht,mijn zus die m”‘n mantelzorg is woont hier ook,gezondheidspro-
  blemen zijn de oorzaak hiervan.IK wens jullie veel succes met de rest van het werk.
  willem put

  • Robbin
   Geplaatst op 09:36h, 04 juni Beantwoorden

   Hoi Willem, Bedankt voor je berichtje. Nee daar heb je gelijk in, gelukkig hebben we lieve familie en vrienden die ons willen en kunnen helpen. Pittig om te horen maar wat fijn dat je zus je op deze manier kan helpen. Sterkte.

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve