Goed nieuws!

Nee, geen te vroege Kerstblog 🙂 Maar dus wel met héél goed nieuws. In BLOG Back to business vertelden we over alle onderzoeken die zijn gedaan en het Vooroverleg wat we hadden aangevraagd. Op 12 oktober hebben we toen de officiële aanvraag ingediend én……….. *tromgefroffel* de gemeente heeft besloten ons de omgevingsvergunning te verlenen!!! Wiehooooo yeah!

Veel eerder dan dat we hadden verwacht. We dachten zelf dat dit proces nog 14 weken max zou gaan duren. Maar blijkbaar heeft het Vooroverleg de tijd positief beïnvloed. Dus nu zijn we druk bezig met de hypotheekaanvraag en alles wat daar bij komt kijken. Woensdag is Robbin nog met de taxateur (Johan van Object makelaardij) in de kerk geweest en heeft hij een laminaatvloer opgehaald bij bekenden.

kerk verbouwen

Overdacht

Afhankelijk van wat de overheid op 15 december gaat besluiten over de Overdrachtsbelasting, is de overdracht van het huis net voor of net na het nieuwe jaar. Het gaat ineens zo snel. Super fijn, want we kunnen niet wachten om eindelijk te gaan starten. Het is lastig geweest om dit proces te moeten doorlopen. Het heeft veel geduld gevraagd (dat is niet mijn sterkste kant…. ) van ons maar ook van de verkopers. We zijn zo dankbaar ook voor hun geduld. Nu dus bijna het eind in zicht.

Verhuizen

En hier in huis betekent het opruimen, opruimen en nog meer opruimen. Tegelijkertijd moeten we weer niet teveel wegdoen. Straks hebben we een huis van 175 m2 te vullen, in tegenstelling tot de 70 m2 nu. Prullaria hebben we genoeg haha, maar grotere meubels moeten we dus zeker niet weg gaan doen.

We moeten vooral kritisch gaan kijken naar de spullen die we nodig hebben om straks mee te gaan leven in de consistorie. Die is maar 35m2, inclusief slaapkamer. En o boy, wat heeft een driejarige dan veel speelgoed…. Respect voor mensen die ervoor kiezen om in een Tiny House te gaan wonen. Of zouden die stiekem een Shurgard o.i.d. huren voor de rest van de spullen…. Who knows?

Wish us luck

Duimen jullie met ons mee voor het rondkrijgen van de hypotheek? Zodra we meer weten, houden we jullie op de hoogte.
Afhankelijk van de dan geldende Coronamaatregelen zijn jullie hierbij uitgenodigd om mee te helpen klussen/verhuizen 😉

Veel liefs Anneke

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
7 Reactie's
 • Eline
  Geplaatst op 21:36h, 04 december Beantwoorden

  Leuk A! Gefeliciteerd 🥂
  Succes met de hypotheekaanvraag en het inpakken voor de verhuizing!

 • Monique Hazenberg
  Geplaatst op 20:38h, 07 december Beantwoorden

  Dat is goed nieuws zeg! Succes met opruimen en wat wordt jullie kleine meid al groot!❤️

  • Robbin
   Geplaatst op 13:36h, 09 december Beantwoorden

   Ja echt he, ze groeit veelste snel haha!

 • Nico van der Linden
  Geplaatst op 13:30h, 05 januari Beantwoorden

  Dag Robbin, Anneke en Vieve,
  Ik zag via het artikel in het AD jullie plannen om een kerk te gaan verbouwen en er te gaan wonen. Met belangstelling heb ik vanaf de eerste blog de hele beschreven geschiedenis gelezen. Een verhaal om vrolijk van te worden zulke doorzetters. Heel leuk en enthousiast beschreven en ik ga het vervolg ook zeker volgen. Ik ben benieuwd naar het resultaat van de verbouwing en wens jullie hierbij heel veel succes en daarbij een voorspoedige periode zonder tegenvallers in tijdschema en bouw.

  • Anneke
   Geplaatst op 19:15h, 06 januari Beantwoorden

   Hoi Nico. Bedankt voor de complimenten! Leuk dat je ons volgt 🙂

 • Sylvia van der ploeg-bruinink
  Geplaatst op 19:06h, 25 januari Beantwoorden

  Dag Robbin, Anneke en Vieve, heb vorige maand artikel in AD gezien. Vond het héél leuk om te lezen vanwege het feit dat wij Eric Sylvia en Frederique ook een kerkje hebben verbouwd tot woning. Wij wonen met véél plezier sinds 2004 in het oud gereformeerde kerkje van Piershil als je nog tips nodig hebt laat maar weten.

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve