des vacances! #1

Wat een weer hebben we gehad! Heerlijk zeg. Hopelijk hebben jullie ook lekker kunnen genieten van het weer en even uit kunnen rusten en bijkomen van het 1e rare halfjaar van 2020.

Wij zijn terug van 2,5 week Frankrijk. En wat was dat fijn zeg! De eerste week zaten we op een camping in de Auvergne, in Coursavy. De camping heet hetzelfde, dus dat is makkelijk. We zijn vrijdag op zaterdagnacht vertrokken. In eerste instantie zou het 8,5 uur rijden zijn, maar het was zwarte zaterdag…. Dat doen we dus ook nooit meer. We kwamen rond 16.30 aan op de camping terwijl we al om 01.30 waren vertrokken…. *zucht*

De waard tent

De camping heeft heerlijk grote plekken en wij hadden een plekje met zich op de rivier, het zwembad en het sportveld. Voor Vieve was dat echt fantastisch, lekker spelen met andere kids en heerlijk zwemmen. Veel zwemmen. Het liefst trok die om 09.00 al haar zwemkleren aan om in het water te plonzen.
De camping zat bij een kloof en in die kloof zijn twee wandelroutes die wij hebben gelopen. In een route zaten best wat pittige en steile stukken, maar het uitzicht was fantastisch! Vieve heeft ook echt heel goed gelopen, knappe dame.

Vakantie gids frankrijk
Robbin-wandelen-bergen
Wandel route
lunch tijd

We zijn naar Conques geweest, een mooi historisch stadje. We zijn daar doorheen gebanjerd en via een pad naar het riviertje beneden gelopen en daar hebben we lekker geluncht. 

conques-city-church uitzicht

Langs de camping stroomt de rivier de Lot en er kwamen veel kanoërs kwamen, daarom wilden we ook graag gaan kanoën. Helaas kon dit niet omdat Vieve nog te jong was. Dus zijn we op de camping veel de ‘ stroomversnelling’ afgegaan. Vieve in haar opblaasbootje die we voor een paar euro last minute hadden aangeschaft en wij in een opblaasband.

Op woensdagavond zijn we naar de eetmarkt gegaan in Saint-Parthem met Tim & Ellis + Lena, Tosca (buren van de camping). Daar stonden allemaal kraampjes met verschillende soorten eten. Je kon dan zelf bij de kraampjes eten kopen en opeten aan de tafels bij het pleintje en de speeltuin. Het was echt super gezellig en we hebben ook lekker gegeten.

Saint-Parthem
diner met elkaar franse stijl
Saint-Parthem boerenmarkt vriendinnen verven
Saint-Parthem

Toen we naar Rodez reden om daar te wandelen en rond te kijken, kwamen we langs Bozouls. En de bordjes gaven aan dat het een bezienswaardigheid was. Na een rondje Googlen (mossandfog) bleek het een stadje te zijn rondom een kloof. Echt super tof! Het zag er zo mooi uit en we hebben een hele rondwandeling door en om de kloof gemaakt. Vieve maakte helaas een uitglijder en had een prachtige schaafwond op haar wang, die gelukkig snel weer genas. En…. geen litteken!

Bozouls Aveyron rotsen

Na 9 dagen zijn we van deze camping vertrokken. Het was voor ons de 1e keer op een camping waar veel kinderen en jeugd elkaar opzochten. Dat was even schakelen, maar voor Vieve zo leuk. Die heeft echt genoten van het spelen met Amy en al haar andere vriendjes op de camping.

De camping staat trouwens te koop 😉 Robbin raakte al meteen aan het fantaseren (ik stiekem ook). Hoe kan de camping nog mooier en gezelliger worden. Samen met de Marc (buurman) al hele lijstjes bedacht van extra activiteiten en aanbod. Super grappig! Wie weet is dat onze volgende stap, ooit.

de lot rivier drijven
zwembad vakantie frankrijk

Op naar de Middellandse Zee! En daarover de volgende keer meer 😉

Klik hier voor Des vacance #2

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
3 Reactie's
 • Roos
  Geplaatst op 11:58h, 26 augustus Beantwoorden

  Wat een prachtige foto’s! <3

 • Marieke, Marc, Youri en Amy
  Geplaatst op 08:52h, 27 augustus Beantwoorden

  Wij genieten opnieuw mee en kijken uit naar de volgende post!

 • Tim, Elles, Lena en Tosca
  Geplaatst op 17:54h, 28 augustus Beantwoorden

  Mega leuk om elkaar te hebben ontmoet op de camping! Dit teruglezen zorgt weer voor vakantievibes. Benieuwd naar de rest van jullie Frankrijk avontuur 🙂

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve