De natte ruimte

In de BLOG ‘An eleven letter word’ schreef ik dat we een compressor en drilboor te leen hadden van Marc om de betonnen vloer in de kerkzaal eruit te bikken. Robbin heeft samen met verschillende vrienden in de weekenden en doordeweeks steeds een paar uur gehakt en puin losgetrokken met een koevoet. Sommige delen van de vloer waren erg hard omdat die ‘recentelijk’ waren gestort, andere delen waren net zo zacht als boter. Nouja, minder hard …. 😉

Puin sjouwen

Om het puin af te voeren, hadden we verschillende sterke vrienden/innen en familie opgetrommeld, meerdere kruiwagens bij elkaar gesnord en de verreiker geleend. Ook kwam Adam helpen, hij reed elke keer de volle kar met puin met de trekker naar de stortplaats. Wat eerst als een onmogelijke klus leek, was tegen de middag al een flink stuk opgeschoten. Uiteindelijk was rond 16 uur de kerk zo goed als ‘ont-puint’. Nu moeten we overal nog een flink stuk weggraven en egaliseren met zand. Daarna kan de volgende stap beginnen: het isoleren en opbouwen van de ijzer netten met vloerverwarming.

Puzzelen met de indeling

Daarnaast wordt de riolering van de keuken, badkamer en wc aangelegd. En om die reden zijn we al een paar weken eerder naar een aantal tegelzaken in Utrecht gegaan. We hebben al vele badkamerzaken afgestruind maar zagen nergens een indeling waar we blij van werden én die past in onze ruimte. In een tijdschrift kwamen we een tof concept tegen voor de douche. Een ronde en gebogen wand, van onder tot boven betegeld. Vanuit die inspiratie zijn we een plattegrond gaan maken en nu hebben we iets waar we blij mee zijn.

Dan volgt ook de stap voor het uitzoeken van alle apparaten zoals de wc, douchedrain en bad. Maar nog belangrijker vonden we de tegels. Met de tegels bepaal je de sfeer en die sfeer? Daar kwamen we nog niet uit.

Tegel speurtocht

In Utrecht zijn we als eerste naar Designtegels.nl gegaan. Die volgen we al een tijd op Insta en hebben een grote collectie. Daar zagen we een heleboel leuks. Maar o boy, wat is het lastig zeg. Vanaf een klein plankje of een enkele tegels bepalen of iets gaaf is. Uiteindelijk kwamen we op een toffe tegel uit voor de badkamer. We zijn dol op prints en wie ons kent weet dat we van kleur, prints en texturen houden. Een witte muur wordt bij ons als snel gekleurd of voorzien van een behang. En dat gaat ook met de badkamer en wc gebeuren, waarbij de wc wel echt het meest eclectisch wordt.

We vonden een toffe tegel voor de wc vloer en muur en een toffe tegel voor de badkamervloer. En genoeg ideeën voor de wanden.
Hierna kwamen we bij MAWI tegels BV, deze winkel werd echt de verassing van de dag. Wat een fantastische snoepwinkel is dat zeg! Daar kun je uren struinen en neuzen en zoveel leuke combinaties maken. Overal zijn rekken met tegelplanken, stapels en dozen gevuld met de meest schattige tegels. Uiteindelijk vonden we daar de ‘signature’ tegel voor de douchewand. Tenminste, een merk die precies de tegels maakt die wij zochten. En ik zag ook nog een fantastisch ander tegeltje voor de rest van de muren. Maar dat vond Robbin iets té kostbaar en druk worden. Al denk ik dat dat druk wel meevalt 😉

Maar o, wat ben ik blij dat we daar binnen zijn geweest. Er stond ook een doosje met de meest lieve zeshoekige tegeltjes, precies iets voor de keuken. Eerlijk waar, als ik me ooit ga omscholen wil ik daar werken.

We hebben ook een toffe wc gevonden van het Frans merk Trone. Veel te duur, maar nu hij eenmaal in ons hoofd zit, vallen alle andere wc’s behoorlijk tegen. Leuk hoor, dat uitzoeken hahahaha.

De komende tijd graven we dus de vloer verder af. Mocht je zin hebben in spierpijn en een uurtje over hebben, denk aan ons 😉

Liefs xx Anneke

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
Geen reactie's

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve