De kogel is door de kerk

Je zult het vast al via Facebook, Instragram of de krant AD Voorne-Putten hebben vernomen, maar ….. WE ZIJN EIGENAAR VAN DE KERK! Echt zo, zo, zo, zo blij mee. Eindelijk is de droom uitgekomen en hebben we de koopovereenkomst getekend.

Bijna zover

De laatste twee weken van 2020 waren spannend; zou het gaan lukken om alles voor de jaarwisseling rond te krijgen? De taxatie van het pand duurde iets langer dan gehoopt, omdat het zo’n uniek pand is. Lastig om de waarde in de markt te bepalen, als niet veel soortgelijke gebouwen in de verkoop staan. En natuurlijk die laatste puntjes op de i zetten qua financiering. Last minute documenten ondertekenen en weer terugsturen naar de hypotheekadviseur.

Kerk interieur
tekenmoment-notaris-verzijl-robbin
tekenmoment-notaris-verzijl-robbin

DE dag

Maar uiteindelijk konden we dan op 31 december naar de notaris toe om te tekenen. Het was zo’n mooi en tegelijk gek moment, beseffen dat dit nu óns pand is. Dat we het na ruim een jaar dromen, regelen en soms verfoeien, eindelijk in ons bezit hebben. En dat woord ‘ eindelijk’ laat al veel zien over ons geduld, doorzettingsvermogen én frustratie.

Na het tekenen zijn we uiteraard naar de kerk toegegaan. Even rondlopen in ons pand. Beseffen dat het nu echt van ons is, dat we nu eindelijk de mouwen kunnen opstropen en aan de slag kunnen gaan. Plannen maken voor de komende maand. Want we willen z.s.m. in de consistorie gaan wonen zodat we vanuit huis makkelijk kunnen gaan klussen. Scheelt tijd, geld en heen en weer rijden. 🙂

Op 1 januari bestond onze dag dan ook niet uit (digitale) nieuwjaarswensen, maar uit dozen verhuizen. Meteen een berg dozen meegenomen naar de kerk en alvast begonnen met het opruimen en schoonmaken van de consistorie.

‘De aanhouder wint’

Zaterdag hebben we de symbolische sleuteloverdracht gehouden met leden van de kerkenraad. Uiteraard op gepaste afstand (De sleutel was expres minstens 1 m lang, hihi). Zo bijzonder om na al die maanden van bellen en contact en bemoedigen, we nu de kerk echt van de kerkenraad over konden nemen. Zoals Adam vaak tegen ons zei: ‘De aanhouder wint’.

Sleuteloverdacht-kerk

Mede mogelijk gemaakt door …

Micha Termaat van Bluebeard Media heeft die dag de foto’s gemaakt. Zo blij mee met hoe hij het moment heeft vastgelegd. Eén foto hebben we ook gebruikt voor het artikel in het AD Voorne-Putten en in De Havenloods. Zo hebben we een mooie aanvulling op het artikel en een fijne herinnering voor later. Micha heeft ook foto’s voor ons gemaakt van de binnenkant van het gebouw. Dan kunnen we in de toekomst een Before and After BLOG maken 😉 Dankjewel Micha voor het fotograferen!

En ook dank aan Jasper van Andel, hij heeft voor ons het mooie persbericht geschreven wat uiteindelijk in de krant is geplaatst. Hij heeft precies met de juiste woorden weten te omschrijven hoe het voor ons is geweest en wat we voor ogen hebben.

En nu, WOW. Elke dag zeggen we tegen elkaar: ‘ We hebben een kerk’, en knijpen we in elkaars armen. Robbin is op zijn vrije dagen al meteen gestart met klussen, morgen gaat hij verven met Vieve. Ja, mét haar samen. Hij heeft een plan wat onder meer een vuilniszak en oude kleding bevat…. Foto’s zullen volgen op Insta en Facebook.

Ja jongens, nu gaat het echt beginnen. Stay tuned, we’ll keep you posted.

Liefs Anneke

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
10 Reactie's
 • Roos
  Geplaatst op 20:04h, 06 januari Beantwoorden

  GEFELICITEEEEEEEERD!! 🙂

  • Robbin
   Geplaatst op 20:07h, 06 januari Beantwoorden

   Hey Roos bedankt! 🙂

 • Althea
  Geplaatst op 20:07h, 06 januari Beantwoorden

  Prachtige uitdaging!

 • Bert
  Geplaatst op 21:06h, 06 januari Beantwoorden

  Wat een leuke blog. Leuk dat jullie in de krant staan.

  • Robbin
   Geplaatst op 20:07h, 06 januari Beantwoorden

   Hoi Bert, bedankt voor je complimenten.

 • Janneke van eijl
  Geplaatst op 12:29h, 07 januari Beantwoorden

  Ziet er prachtig uit gefeliciteerd

 • Ingrid Kamp
  Geplaatst op 09:18h, 18 januari Beantwoorden

  Lieve mensen,

  Welkom in Zuidland. Blij voor jullie dat het avontuur eindelijk kan beginnen. In Zuidland wonen is in elk geval fijn. De saamhorigheid en gemoedelijkheid is groot. Zeker in deze moeilijke tijd.

  Heel veel succes en ik ga jullie heel graag volgen.

  • Anneke
   Geplaatst op 20:21h, 21 januari Beantwoorden

   Hoi Ingrid, dankjewel voor je lieve woorden. 🙂

 • Robin en Mirjam
  Geplaatst op 20:27h, 21 januari Beantwoorden

  Met dank aan jullie nieuwsbrief lees ik dit geweldige nieuws: GEFELICITEERD!
  We blijven jullie volgen vanuit Apeldoorn!
  Succes en heel veel klus plezier!

 • Vincent Rondwijk
  Geplaatst op 15:54h, 18 maart Beantwoorden

  Wat mooi om te lezen dat het jullie is gelukt met het kopen van een kerk! Het zal vast een bijzonder moment zijn geweest bij de notaris. Ik ben benieuwd naar het proces en de voortgang!

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve