Chicken Tonight

Yes, zomervakantie! Eindelijk tijd (in mijn hoofd) om rustig te zitten voor het schrijven van een BLOG. En dit keer gaat het over kippen!

Marans, Schijndelaar en Zijdehoen

Heb je de schattige foto’s op Instagram of Facebook voorbij zien komen? Bijna 3 weken geleden zijn we richting Barneveld getuft om 3 kuikens op te halen. We hebben voor drie verschillende rustige rassen gekozen, een Marans, Schijndelaar en Zijdehoen. We vinden het leuk dat we straks verschillende kippen hebben rondlopen qua uiterlijk. Daarnaast geeft één van de drie ook blauwe eieren. Al duurt het nog wel even voor ze zover zijn.

Ze zitten nu met elkaar in een kooi waarbij ze nog onder de warmtelamp kunnen zitten als ze daar behoefte aan hebben. Buiten hebben we een kippenren gemaakt en daarin staat het hok al klaar. Op het hok is een kleine moestuin, dat maakt het meteen een stuk gezelliger qua uitstraling.

Doordat het weer nu heerlijk is, kunnen ze af en toe een half uurtje scharrelen door de ren. Dat vinden ze erg interessant, al schrikken ze nog wel op van de verschillende omgevingsgeluiden.

Langzaamaan wennen ze nu aan ons en onze handen. Ze eten nu het voer uit onze handen en twee vinden het al minder erg als we ze optillen. Die derde heeft nog wat overredingskracht en liefde nodig voordat ze eraan went, denk ik.

Wij hebben allemaal een kuiken uitgekozen om een naam aan te geven. Vieve koos voor de originele naam ‘Nina’….. Het is een van haar eigen voornamen en de naam van de helft van haar knuffels en poppen, om het makkelijk te houden hihi. Er heet er een ‘Pip’ en een ‘Juultje’.

Het klinkt in ieder geval erg gezellig in huis, al ben ik blij dat ze over een aantal weken lekker de ren in mogen.

Binnenkort komen er nog 2 rengenoten bij, we zijn nog op zoek naar twee lieve dwergkonijnen. Doordat ze jong zijn, kunnen ze makkelijker aan elkaar wennen. En voor de zekerheid heeft het konijnenhok ook nog een eigen ren, dan kunnen ze zich altijd even terugtrekken als de kakelende dames iets teveel voor ze zijn.

Onze dierentuin is dan toch wel voorlopig voldoende uitgebreid. Maar met drie dierenvrienden in een huis weet je het maar nooit 😉

Geniet van het heerlijke weer en de zomervakantie. Kom gezond en veilig weer terug, mocht je weggaan.

Liefs Anneke

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
Geen reactie's

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve