Op bezoek bij Henriette en Jan van #Hofveld

Door ons Instagram account, zijn we in contact gekomen met diverse stellen die ook een bijzonder pand aan het verbouwen zijn of hebben verbouwd. En zo ook met Henriëtte en Jan van @Hofveld. Zij wonen in een prachtig verbouwde kerk op de Veluwe en pas geleden zijn we bij hen op visite geweest. Zo gezellig!

Om inspiratie op te doen willen we zoveel mogelijk mensen bezoeken die ook een bijzonder pand in hun bezit hebben. In BLOG 4 kun je lezen over ons bezoek aan een verbouwde kerk in Boven Hardinxveld. En op ons lijstje staan nog een aantal panden die we graag van dichtbij zouden willen bekijken 🙂

schommel in huis
Foto uit 1952

En nu zijn we dus op de Veluwe geweest. Jan en Henriëtte hebben het pand over gekocht van het Leger des Heils. Zij hebben jarenlang het pand gebruikt voor samenkomsten en later als ontmoetingsplek en zijn nu verhuisd naar een pand verderop in de straat. Tijdens, maar ook na de verbouwing heeft er nog geregeld iemand op de stoep gestaan met zakken vol kleding de collectebus op halen of behoefte aan een kop koffie. Mooi hoe waardevol dan het Leger blijkt te zijn voor de samenleving.

Evenals ons, heeft het proces van de juiste vergunningen krijgen tijd gekost. Daarnaast is het pand een monument waardoor er meer restricties zijn m.b.t. de verbouwing. Soms de stoute schoenen aantrekken en iets gewoon doen, is wel een belangrijke tip die we hebben onthouden. Met de architect hebben J+H een avond om de tafel gezeten en zo een mooi ontwerp neergezet voor het gebouw. Ging dat bij ons ook maar zo snel #twijfelkonten.

hofveld
Het grootste deel van de verbouwing heeft plaatsgevonden in een half jaar. Ja, je leest het goed. Bizar snel! Een aannemer die goud waard is, heeft een groot deel voor zijn rekening genomen. Daarnaast hebben de kinderen ook een flink steentje bijgedragen en bijvoorbeeld de elektriciteit en de cv instalatie aangelegd. Na een half jaar zijn Jan en Henriëtte samen met de jongste twee kinderen in het pand getrokken en hebben ze zo de rest van het pand verder afgemaakt, een schuur gebouwd en de tuin aangelegd.
klus kerk
stroom trekken hofveld
En hoe prachtig is het geworden! Door de hoogte van het gebouw, hebben ze overlangs een verdieping kunnen realiseren. Op deze verdieping zijn twee ‘doosjes’ geplaatst, die zorgen voor twee prettige ruimtes. En aan het eind van de overloop /vide zijn twee slaapkamer gerealiseerd onder het oorspronkelijke dak. De overloop is prachtig, door het staal en glas van de balustrade heb je zicht op de gehele begane grond en blijft het contact door het gehele gebouw. Waar oorspronkelijk de kansel en het podium waren, is nu een nieuwe verhoging geplaatst met daarop de zithoek. Podium is nooit weggeweest) is orgineel alleen andere vloer De gehele ruimte is slim ingedeeld waardoor er voor J+H op de begane grond een grote slaapkamer en en suite badkamer is. De heerlijk lange eettafel en keuken met betonnen blad (zelfgemaakt!) zorgen dat je lekker lang natafelt en met elkaar kletst. Wat we ook hebben gedaan… hihi.
stalen trap kerk
schuur
vide church
In het huis zijn slimme dingen aangelegd zoals de vloerverwarming in twee delen en het warmwatersysteem op het dak. Loxone en zonnecollectoren en zonnepanelen op het schuurdak De meterkast lijkt echt op iets uit een science fiction film, mijn vader zou daar heel vrolijk van worden. Hij is digitaal te bedienen, ideaal. Een Pellet kachel had ik nog nooit eerder gezien, maar zorgt voor veel warmte en sfeer in huis. Het zijn allemaal dingen die wij al door onze gedachten hebben laten gaan en waarvan het leuk is om ze ‘ in het echt’ te zien en de ervaringen erover te horen.
grote keuken betonlook
zwarte pelletkachel
vide-kerk-klushuis

We hebben enorm van ons bezoek genoten. Het was een warm welkom en zo lief en gastvrij dat we langs mochten komen. Bekijk ook zeker de Instagram pagina en de (fotografie)website van Henriëtte. Boordevol inspiratie en prachtige plaatjes!

binnen kijken in kerk

Binnenhuis architect spelen.

We hebben nu 7 ontwerpen gemaakt waarvan 2 onze voorkeur hebben. De komende tijd gaan we hier verder mee aan het werk om hopelijk snel een klap erop te geven. We’ll keep you posted.

Weet je nog leuke kerken of gebouwen waar we inspiratie uit kunnen halen?
Voel je vrij om hieronder een reactie te plaatsen, vinden wij alleen maar leuk! 🙂

Veel liefs!

1x in de maand op de hoogte blijven van onze laatste blogs? 
4 Reactie's
 • Jeanne
  Geplaatst op 20:49h, 10 november Beantwoorden

  Weer erg leuk! J+h hebben de kerk ook erg leuk ingedeeld.

 • Arianne de Vries
  Geplaatst op 10:25h, 11 november Beantwoorden

  Wat aardig dat jullie mochten komen kijken, ter inspiratie!
  Wees gerust: het zal steeds duidelijker voor jullie worden, tav hoe jullie het willen gaan doen. Dat is het leuke van ‘ tijd nemen en laten inzinken’ .
  Komt goed !!
  Dikke kus, mama

 • Bert van der Bijl
  Geplaatst op 22:46h, 21 januari Beantwoorden

  Het word steeds mooier zou er graag willen wonen het wordt echt jullie droomkerk
  Suc6 met het vervolg van de verbouwing
  Liefs Bert

 • Bert van der Bijl
  Geplaatst op 22:50h, 21 januari Beantwoorden

  Wat zijn jullie goed bezig zeg

  Voorral doorgaan
  Liefs Bert

Geef een reactie

Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

 

Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve