Rutger Snoek is een constructief ontwerper die gelooft dat het geheel meer is dan de som van de delen. In zijn projecten streeft hij naar maximale integraliteit, continue innovatie en een zo minimaal mogelijke impact van onze bouwactiviteiten op de planeet.  


Onder de naam Transistor en onder het motto “het is belangrijk het maximale uit het minimale te halen” werkt hij aan mooie en slimme ontwerpen voor ambitieuze opdrachtgevers. Houtbouw, circulariteit en innovatie zijn hierbij belangrijke thema’s.

Meer over Rutger

Rutger vertrok direct na zijn afstuderen naar Londen en werkte daar de volgende 10 jaar aan een verscheidenheid aan grote en kleine projecten, waaronder het eerste grote project in kruislaaghout in Engeland en een Apple store in New York. In 2010 kwam hij terug naar Nederland en werkte bij een grote aannemer aan complexe projecten zoals een nieuwe vliegtuigterminal in Tanzania en het Circl Paviljoen voor ABN AMRO in Amsterdam. Hij startte Transistor in 2018 als guerrilla onderneming zonder website met het eenvoudige businessmodel om enkel met inspirerende mensen aan mooie projecten te werken. Daarnaast werkt hij als adviseur en technisch manager bij Rijksvastgoedbedrijf en is bestuurslid van Booosting, een organisatie die zich inzet voor het aanjagen van innovatie in de bouw.

Buitenhuis

Het buitenhuis is een bescheiden zomerverblijf dat zorgvuldig is ingepast in de tuin waarin het ligt en uitzicht heeft over het weidse polderlandschap waaraan het ligt. Het huis heeft een repeterend stramien van zichtbaar lariks hout waarin afwisselend binnenruimte, overdekte buitenruimte en tuin zijn ingepast. Door de glazen gevel lopen binnen en buiten vrijwel naadloos in elkaar over. Het is een huis zonder beton: de houten bovenbouw staat op een licht stalen frame dat op slanke stalen buispalen ligt.

Architect: Vlot

Uitkijktoren ‘De Nieuwe Herdgang’

Voor een locatie naast knooppunt De Baars ten zuidoosten van Tilburg schreef de gemeente een prijsvraag voor een uitkijkpunt uit. Wij wonnen deze prijsvraag met een voorstel dat weinig wegheeft van een traditionele uitkijktoren, maar dat refereert aan historische herdgangen in het Brabantse landschap. Het object bestaat uit drie lange trappen van verschillende hellingen die samen een driehoekige geometrie vormen waarvan het hoogste punt 25m boven het terrein ligt. De constructie bestaat uit lichte stalen vakwerken, geperforeerde vloeren en een bekleding van Accoya hout. De constructie is op zo min mogelijk punten ondersteund en lijkt hierdoor boven het landschap te zweven. Het project wordt in de zomer van 2021 opgeleverd.

Architect: Architectuur Maken

  Contact

  Vragen? Je kunt Transistor berichten via dit contactformulier. 

  Zie je door het algoritme van Facebook en Instagram de berichten van ons niet meer?

   

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die we 1x per maand versturen met alle blogs samengevat. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft en geen onnodige tijd kwijt ben aan Social media.

   

  Groetjes! Robbin, Anneke en Vieve